Ugrás a tartalomra

Versírópályázatot hirdetett Budafok-Tétény

2024. január 22. hétfő
A Budafok-Tétény Pannonius Irodalmi Kör és Karsay Ferenc polgármester a kerületet 12 helyszínen szépítő kültéri falfestmények, a muráliák ihlette versírópályázatot hirdetett a Magyar Kultúra Napján.
Versírópályázatot hirdetett Budafok-Tétény

A Budafok-Tétény Pannonius Irodalmi Kör és Karsay Ferenc polgármester a kerületet 12 helyszínen szépítő kültéri falfestmények, a muráliák ihlette versírópályázatot hirdetett a Magyar Kultúra Napján. A pályázat teljes körű koordinációját a Budafok-Tétény Pannonius Irodalmi Kör látja el. A verseket 2024. március 8-ig, Nagytétény szülöttének, „Rímhányó” Romhányi Józsefnek a születésnapjáig a versrefel22@gmail.com e-mail-címre várják. A költők által legjobbnak ítélt műveket a Városházi Híradó is közli majd.


A kerületben egyébként a Magyar Kultúra Napja programsorozata január 19-én a rózsakerti diákok rendhagyó énekórájával kezdődött, amelyen a Muzsikás együttes a magyar népzene értékeit mutatta be a gyerekeknek, majd délután Eifert János fotókiállításának megnyitójával folytatódott a Klauzál Házban. Ugyanitt vasárnap a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Cseh Tamásra is emlékezve Füst a szemében címmel szólaltak meg a zeneszerző, énekes története és dalai Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegeivel, Vecsei H. Miklós rendezésében. Az ünnepi műsor előadói: Ratkóczi Huba és Vecsei H. Miklós (QJÚB), valamint Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) volt. A Budafok-belvárosi Szent Lipót-plébániatemplomban január 20-án este hét órakor kezdődött Filep Xavér orgonaestje. A Magyar irodalom orgonára komponálva című koncerten Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Pilinszky János, József Attila, Radnóti Miklós művei hangoztak el a Magyar Kultúra Napjára válogatva.

(T. A. – budafokteteny.hu)

Fotó: Horváth Tamás